Het avontuur heeft ons altijd al aangetrokken. Toen wij enkele jaren geleden met elkaar op doorreis in Australie waren, verbleven wij in verschillende schilderachtige Guest Houses en Bed & Breakfasts. Later op Cuba maakten we kennis met de Casas Particulares (logeren bij de mensen thuis). De knusse sfeer in deze kleinschalige gastenverblijven beviel zo goed, dat het idee ontstond om zelf een Bed & Breakfast te beginnen. Wat in eerste instantie een wilde droom leek, is inmiddels werkelijkheid geworden.Ria (l) en Caro (r)
Na verschillende panden in en rond het centrum te hebben bezichtigd, vonden wij onze "droomruimte" aan de hoofdstraat 175 tegenover de molen De Nolet. We waren op slag verliefd toen we dit huis binnenstapten. We zagen direct allerlei mogelijkheden voor wat betreft de indeling en inrichting. Het zijn eigenlijk twee panden die zijn samengevoegd. Ria woont met haar partner in het ene gedeelte en in het ander deel zijn twee gastenverblijven gerealiseerd, die ruimte bieden aan in totaal vier personen. Beide gastenverblijven beschikken over een eigen badkamer en één ervan heeft zelfs een eigen keuken.
Wij hebben flink moeten klussen op ons B & B op orde te krijgen. Het was niet het plan om zo rigoreus te gaan verbouwen, maar wanneer je eenmaal aan het slopen bent, kom je zoveel dingen tegen die moeten worden aangepakt. Gelukkig ook bijzondere dingen, zoals de autenthieke tegelvloer verstopt onder cement, weggewerkte balken plafonds en dichtgetimmerde inbouwkasten. Eigenlijk hebben we het pand in de oorspronkelijke staat hersteld. Anderhalf jaar hebben wij iedere vrije minuut besteed aan verbouwen, maar vanaf nu kunt u in deze sfeervolle plek logeren... Graag tot ziens!